Popularni postovi

Liječenje hepatitisa

Liječenje hepatitisa je aktuelno u BiH i to interferonom i tabletama ali sada i samo tabletama koje su posebno za hepatitis B.Potrebno je izvršiti neke pretrage kao što su markeri,HBV DNA PCR,umjesto biopsije radi se ultrazvuk koji se može uraditi samo u Tuzli prije toga se leži u bolnici jer se moraju izvršiti još neke pretrage,mislim više formalne i onda se pristupa liječenju.Mjesečno se dolazi u bolnicu po lijekove i kontrolu.
Znamo da nema lijeka ali treba probati jer neki su uspjeli,postali su negativni a dobro je i kada se sazna da se smanjio broj kopija virusa kako bi se virus hepatitisa mogao držati pod kontrolom,recimo.
Radi se o nekim tabletama kojima neću navesti ime jer to nije ni važno ko se podvrgne liječenju znat će koje su to tablete.U razgovoru sa nekima koji dolaze na kontrolu kod infektologa mnogi ne žele da se liječe jer misle da tu nema lijeka a ima ih koji su se liječili već tri puta.jedna osobakaže da se bila riješila virusa ali on se opet vratio.A nekima se ne vrati i oni su se riješili hepatitisa B ili C. Iako je kod C uspješnije liječenje,hepatitis B ima vakcinu koja vas može zaštiti od hepatitisa B.

tagsa:liječenje hepatitisa,hepatitis B i C,virus,kopije,

No comments:

Post a Comment