Popularni postovi

Istinite priče o borbi sa virusom I dio

Imao sam ja problema sa jetrom.Dobrovoljni davalac krvi je saznao da ima zaraženu krv.Po saznanju da imam hepatitis B,prvo sam se ukočio od straha,ne znajući o čemu se radi.Čekanje do dolaska doktoru je trajalo mjesec dana.

Tu su neminovni stresovi,ubrzane misli,sve se pomiješalo u glavi,hiljadu pitanja bez odgovora.Surfanje po internetu i razgovor sa onim iskusnim pacijentima, iste bolesti ,su me smirile.
Doktori su me liječili godinu dana injekcijama i pola godine je bilo dobro stanje.Onda opet virus napada ,nalazi se pogoršavaju.
Doktori ne dozvoljavaju korištenje bilo kakvih prirodnih lijekova,čak ni Sylimarina.Ali ništa i ne preduzimaju,možda ponovno liječenje injekcijama pegasis.
Nisam još sreo osobu sa Hepatitisom B da se izliječila od ovoga na ovaj način.Za hepatitis C svaka čast,ima izliječenih bezbroj,samo se nekima opet nakon pola godine vratio virus.Ali sada sam drugi čovjek,znam sve o tom virusu,ne bojim ga se.Jetra mi je zdrava,živim kao da nemam problema sa zdravljem,sve jedem i pijem(osim alkohola i svježih gaziranih pića i lijekova ,bilo kojih).Ne dižem teret veći od 3-4 kg,dok je fizička aktivnost na nivou,to je potrebno jetri,dok oni u bijelim mantilima traže samo mirovanje i to piše u svim kontrolama.
Imao sam viška kilograma slušajući te priče o mirovanju,bilo je vrijeme za preokret.Ipak,najgora je prehlada,jer se organizam bori sa virusom,imunitet je uvijek u pitanju.
Borba za imunitet je svakodnevna.Kad ipak imunitet ode,prehlada je prvi napadač,i to je znak za uzbunu.Lijekovi kod ovakvih stanja ne postoje,jetra ne voli lijekove.Zato je imunitet na prvom mjestu i život će da teče  normalno.Ali bolest se može ublažiti,prvo bez stresova molim,drugo zdrav život dijetalna hrana i kako jedna moja poznanica kaže :"Meni je pomogao korijen jedne biljke,izliječila sam cirozu i hepatitis C za godinu i po.Bila je to borba svakodnevna i teška,upornost pobjeđuje".Trošio sam ja taj korijen,ali nisam izbacio virus,jer sam povremeno koristio čaj preporučeni,međutim jetra  se obnovila,kao nova je.I to je nešto.O ovome još.Nastavlja se.


tags:jetra i problemi s njom,virusi napadaju ,virus se ne može izliječiti

7 comments:

 1. izvini te , a kako ste ga izlijeciLi ?

  ReplyDelete
 2. Korijen koji se pije duže vremena je efikasan ,bar je spasio jednu gospođu.Detalji putem meila.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mogu dobit has email

   Delete
 3. Haj Zovem Se Eldin iz Makedonije..
  Imam jedno pitanje posto sam duze Vreme Sa Hepatitis B ZUtica = Nemogu da se izlecim ni sa infuzije ni inekcije ni nisto jer moze...neko zna neki babini Ljek ? jer doktori neznaju nista... ako nego zna nesto molim vvas pisi te mi na Email
  Eldo019@hotmail.com

  ReplyDelete
 4. Poštovani,
  mene također zanimaju detalji liječenja,
  mail- ella1703@hotmail.com

  ReplyDelete
 5. virus se učahurio i ne smeta mi,živim normalno.

  ReplyDelete
 6. Poštovani da li j emoguće da dobijem više o liječenju hepatitisa B i korijenu koji liječi jetru.Hvala vam od srca,Marija

  ReplyDelete