Popularni postovi

Alfa lipoična kiselina




Čitajući forume o jetri i liječenju hepatitisa pročitah i ovo:
Nagađa se da alfa lipoična kiselina može pomoći kod katarakte, glaukoma, multiple skleroze, sindroma pečenja usta, Alzheimerove bolesti i moždanog udara, ali potrebne su još mnoge studije da potvrde ova nagađanja.



Za alfa lipoičnu kiselinu se smatra da radi kao antioksidans u vodi i masnom tkivu, što omogućava da uđe u sve dijelove živčanih stanica i zaštiti ih od oštećenja.
Alfa lipoična kiselina je masna kiselina koja se nalazi u svakoj stanici u tijelu. Potrebna je da tijelo proizvodi energiju i normalno funkcionira. Alfa lipoična kiselina pretvara glukozu (šećer) u krvi u energiju.


Kao antioksidans, alfa lipoična kiselina može neutralizirati slobodne radikale koji mogu oštetiti stanice. Smatra se da šteta koju uzrokuju slobodni radikali doprinosi starenju i kroničnim bolestima. 
Alfa lipoična kiselina se proizvodi u tijelu i može se naći u vrlo malim količinama u hrani kao što je špinatbrokula,grašak, pivski kvasac, rižine mekinje, meso i iznutrice. Postoje i dodaci koji su dostupni u obliku kapsula u trgovinama zdrave hrane ili nekih drogerija. Za maksimalnu apsorpciju, dodatak treba uzeti na prazan želudac.


Vezano za sve ovo pronašao sam nešto što bi moglo pomoći našoj jetrui:
Easy-C Regenerating Complex™
Inovativna kombinacija vitamina C i podupirućih nutrijenata za "anti-aging" generaciju. Svaka kapsula sadrži vitamin C iz pet različitih izvora, alfa lipoičnu kiselinu i ekstrakt amle. Sastav osigurava različito vremensko otupštanje i dodatnu suplementaciju mineralima. Mineralni askorbati su kombinacija vitamina C i minerala poput kalcija, kalija, magnezija i cinka koji zajedno čine varijantu vitanina C koja je buferirana, manje kisela i za većinu osoba nježnija za želudac. 
Cijena u HR je 127.17 kn nisu neke pšare a može pomoći kako kaže onja na forumu da je Alfa lipoična kiselina potrebna organizmu u borbi sa hepatitisom.Osim toga potrebni su i C vitamin i CoQ 10, C vit., resveratrol, D3 vitamin, NAC, SAM-e, omege 3, kurkumin itd.Nije provjereno ali čovjek proba sve i svašta ko zna gdje čeka plomoć i lijek.


tag:Alfa lipoična kiselina,želudac,jetra,hepatitis

No comments:

Post a Comment