Popularni postovi

Blic vijesti:Šta jetra voli?



Liječenje jetre kada se spomene prirodno liječenje na prvom mjestu  je sikavica ili osljebad (Sylibum marianum)
Maslačak je već na drugom ili trećem mjestu a možete ga pripremiti kuhanjem na pari listovi i cvjetovi, kao kod pripreme špinata.Te korijen čaj zatim stabljike su pune onog bijelog soka koji se može žvakanjem stabljike progutati.Danas bi bilo dobro desetak takvih stabljika sažvakati.
Čajevi od metvice (Mentha piperita), kamilice i matičnjaka (Mellissa officinalis) sprječavaju povraćanje, gadljivost i podrigivanje, što se često javljaju u nekih bolesnika s akutnim hepatitisom.
Sok od mrkve i cikle za osvježenje i regeneraciju. U sokovnik stavite svježu ciklu, mrkvu, jabuku i celer. Ocijeđeni sok začinite s par kapi limuna.
 U 100 g sirovog lišća peršuna ima čak 1600 mg mineralnih tvari. Polovica toga je kalij, a ostalo je željezo, kalcij, mangan, bakar i magnezij. Sadrži vitamin C i vitamin B12.
Redovito konzumiranje artičoke stimulira funkciju jetre i smanjuje razinu masnoća i kolesterola u krvi.
Kod otečene jetre, zastoja njezine funkcije i raka jetre, dnevno piti 1-2 šalice čaja od kunice pomiješanog s jednakim dijelovima kantariona (Hypericum perforatum), crnog trna (Prunus spinoza) i praha od aloja koliko stane na vršak noža.


tags:jetra voli,o jetri,liječenje jetre,prirodni lijekovi,prirodno liječenje jetre,ljekovite biljke za jetru,hepatitis i ljekovite biljke,jetra i hepatitis,ljekovite trave za jetru,

No comments:

Post a Comment