Popularni postovi

Liječenje jetre ljekovitim biljkama II dio

Kakve sve ljekovite biljke posjeduju moć da pomognu bolestima jetre?Od njih mnogo ovdje će biti riječi o žutilovki i rosopasu koji se piju odredjen period jer imaju otrovnih sastojaka,ali korištene po receptu daju dobar efekat u liječenju. Najbolje se posavjetovati sa stručnjakom za ljekovito bilje.Žutilovka koja ima snažno dejstvo da obnavlja jetru  posebno ako se napravi smjesa od još nekoliko ljekovitih biljaka tada se pojačava djelovanje na jetru.Evo još  nekoliko savjeta.
Još će biti bolje dejstvo ako se čaj koji se pije za jetru popije prije glavnog obroka na prazan stomak,to je pun pogodak.
Svaki dan piti čaj  to neka bude obaveza,može se napraviti i pauza  u zavistnosti što se pije.Kod nekih ljekovitih trava pravi se pauza poslije 2 nedjelje pijenja čaja, kao što je rosopas, dok neki piju i do 25 dana  te nastave piti neki drugi čaj za jetru a ovaj od rosopasa piju jednom godišnje.I tako dalje.
Od slučaja do slučaja,od travara do travara ,od časopisa do časopisa i u narodu od čovjeka do čovjeka,iskustva su razna.Uglavnom treba nešto preduzeti jer tada postoji i nada za brzo ozdravljenje.Za one koji ne znaju što da piju za jetru , gorki čajevi i med od kestena su najbolji za jetru ,dijetalna ishrana, ne dizati teške predmete i ne naprezati se previše,jer jetra i bez vas ima dosta posla, posebno ako je zaražena ili upaljena.Odmorite je ,ako ne morate nemojte piti lijekove,to ubija jetru,ne piti gazirano  i alkohol,to je uništava,posebno coca cola i još iz frižidera.Čuvajte svoje zdravlje,bolje spriječiti nego liječiti.

tags:čaj,jetra,ljekovito bilje,

No comments:

Post a Comment