Popularni postovi

Hepatitis B,ima li lijeka?

Hepatitis B:Hronični hepatitis B nije izliječen, ali može se liječiti. Cilj terapije je smanjiti rizik od komplikacija, uključujući preranu smrt. Liječenje može pomoći u sprečavanju ciroze, zatajenja jetre i raka jetre smanjenjem virusnog opterećenja hepatitisa B i gubitkom HBeAg (s ili bez detekcije anti-HBe) uz poboljšanje razine jetrenih enzima. Osobe s akutnim hepatitisom B ne trebaju liječenje. Odmor, pijenje puno tekućine i održavanje adekvatne prehrane su obično sve što je potrebno za upravljanje akutnim simptomima hepatitisa B. U teškim slučajevima, hospitalizacija može biti potrebna, ali to je rijetkost.



Mnogi stručnjaci predviđaju da će lijekovi za liječenje hepatitisa B virusa (HBV) biti dostupni, možda već za nekoliko godina.Ali godine lete...lijeka još nema.
Ovi lijekovi dosadašnji ubijaju u čovjeku mnogo toga.Neki moji poznanici su bili na interferonu vakcina pegasys od tada ne vide dobro,bole ih kosti,mišići i ko zna šta još imaju ne znaju ni oni.Nisu izliječeni sada imaju još više virusa u krvi i nikome ništa jer su prije terapije potpisali papir u kojem kako kažu ne znaju ni šta piše.Neko se vježba na ljudima  koji nemaju izbora.Kažu ljekari da ima izliječenih  imaju argumente ,jedan od stotine neizliječenih i pogoršanih nalaza krvi i jetre...

Ovaj tekst je objavljen prije 4 godine danas već imamo lijek koji ubija virus ali teško da bi se mogao stvoriti anti virus na ovaj virus hepatitisa B,na tome se još radi.


tags:hronični i akutni hepatitis,lijek,interferon,HBV,lijek za hepatitis B,

No comments:

Post a Comment