Popularni postovi

Liječenje interferonom I dio

Pegasys je lijek za hepatitis B i C,barem tako ovaj lijek tretiraju u bolnicama,evo detaljna uputstva o čemu se tu radi: http://www.abchepatitis.hr/download/pdf/pegasys_pfs_180_spc_1_2.pdf.
Potrebno je pročitati ove upute pa da idemo dalje.
Terapija sporo ide i misli idu samo na to pitanje "kakve su mi šanse".Uz ovo vidi se sve kako to drugi podnose i šta se dešava s njima.
Neko podnosi bez problema dok drugi skoro da preleži u bolnici cijelu terapiju,i onda na kraju balade ,onaj koji je najgore prošao bio je izliječen,ali i onaj koji je super podnio terapiju,ali oni su imali hepatitis C,šta je sa onima sa hepatitisom B?
Ne znam,ne mogu to javno reći,ja se nisam izliječio.Iako su nalazi u prvi mah bili duplo bolji,za samo šest mjeseci su bili deset puta gori.Ali opet se živi.Važno je  čuvati se  i štititi jetru od otrova i davati joj ono što smije da uzima.Tako se opstaje.
Ne treba se nervirati,ima i majka priroda za one kojima ne pomaže nauka.Na sve strane se piše o hepatitisu i načinima na koje su se mnogi riješili zla.Treba samo biti uporan.

Tags:interferon,hepatitis,

No comments:

Post a Comment