Popularni postovi

Jetra i njen vijek




Zašto je nekada jetra otečena ili je naduta.Radi li se o upali jetre ili je nešto drugo?
Mnogi to vežu sa hepatitisom,ali ne mora biti.Momak se napio koka kole sa dva -tri redbula i eto jetra se napuhala.Transaminaze jetre su povećane.
Ništa strašno prestani to  piće koristiti i bit će sve u redu.
U nekom drugom slučaju je čovjek imao masnoće u krvi htio ih je skinuti sa sirćetom  i limunovim sokom,razblaženo svodom.
Ali kada to popije odmah ga nešto stisne u predjelu jetre (s desne strane ispod desne bradavice 10-tak cm.Osjetio je tupi bol ili nešto da ga tu štipa.Kada je to primijetio ,odmah je popio čašu sirutke i bol je  nestala.
Jetri što šta ne odgovara,posebno oštećenoj jetri.Zato se moramo paziti što jedemo i pijemo.Najbolja je jetrena dijeta i prirodni sokovi ,gorki a blagi čajevi ,čak i ona sirutka ,ako je ostarila koji dan, može naškoditi.
Taj se organ regeneriše ,obnavlja ,ali i on ima svoj vijek,ostari  i oslabi.Kako jedan doktor kaže ,u 40-godišnjaka je jetra stara.Zato čuvajte svoju jetru.

tag:jetra se regeneriše,obnavlja,jetrena dijeta,jetra i masnoće,tupi bol u jetri,upala jetre-hepatitis,jetrena dijeta,lijek za jetru jetrena dijeta,kako sirutka  i sirče utiču na jetru

No comments:

Post a Comment