Popularni postovi

Virus i jetra:borba se nastavlja II dioVirus hepatitisa B je tihi ubica.Neko je negdje napisao da jetra ipak može da boli.Ne bih se baš složio s tom izjavom,možda ima tu i tamo nekih slučajeva,gdje u predjelu jetre neko osjeća neko žuljanje,možda trenutni bol,ali baš pravu bol i čestu,to može biti nešto drugo.
Neki drugi organ,žuč,bubreg,debelo crijevo ili ne znam šta još.
Jetra je u većini slučajeva napuhana-naduta,ne smijemo se najesti,ne smijemo biti gladni,ne smijemo svašta pojesti niti popiti.Ne smijemo lijekove trošiti,posebno one sa paracetamolom i protiv bolova,ili za kosti,to jetru ubija.Može doći do kome jetre,bar tako kažu,a slično i piše u nuspojavama na papiru koji dođe uz lijekove.
Dobi sam recept da pijem  bevipleks,popio sam nekoliko komada, 3x1 dnevno,i svaki put osjetim da me nešto žulja ispod desnog rebarnog luka(predio jetre),kao da je neki kamenčić zaglavio  ispod rebara.Osjećaj kao da je kamenčić u cipeli pa smeta)i uvijek samo na jednom mjestu.
Tada sam promijenio proizvođača tih lijekova,iako je sve napisano da je isti lijek u potpunosti,s tim se ne bih složio.Ovaj isti lijek sa drugim proizvođačem mi nije pravio probleme i pijem ga godinama.

No comments:

Post a Comment