Popularni postovi

Istinite priče o borbi sa virusom I dio





Imao sam ja problema sa jetrom.Dobrovoljni davalac krvi je saznao da ima zaraženu krv.Po saznanju da imam hepatitis B,prvo sam se ukočio od straha,ne znajući o čemu se radi.Čekanje do dolaska doktoru je trajalo mjesec dana.

Tu su neminovni stresovi,ubrzane misli,sve se pomiješalo u glavi,hiljadu pitanja bez odgovora.Surfanje po internetu i razgovor sa onim iskusnim pacijentima, iste bolesti ,su me smirile.
Doktori su me liječili godinu dana injekcijama i pola godine je bilo dobro stanje.Onda opet virus napada ,nalazi se pogoršavaju.
Doktori ne dozvoljavaju korištenje bilo kakvih prirodnih lijekova,čak ni Sylimarina.Ali ništa i ne preduzimaju,možda ponovno liječenje injekcijama pegasis.
Nisam još sreo osobu sa Hepatitisom B da se izliječila od ovoga na ovaj način.Za hepatitis C svaka čast,ima izliječenih bezbroj,samo se nekima opet nakon pola godine vratio virus.Ali sada sam drugi čovjek,znam sve o tom virusu,ne bojim ga se.Jetra mi je zdrava,živim kao da nemam problema sa zdravljem,sve jedem i pijem(osim alkohola i svježih gaziranih pića i lijekova ,bilo kojih).Ne dižem teret veći od 3-4 kg,dok je fizička aktivnost na nivou,to je potrebno jetri,dok oni u bijelim mantilima traže samo mirovanje i to piše u svim kontrolama.
Imao sam viška kilograma slušajući te priče o mirovanju,bilo je vrijeme za preokret.Ipak,najgora je prehlada,jer se organizam bori sa virusom,imunitet je uvijek u pitanju.
Borba za imunitet je svakodnevna.Kad ipak imunitet ode,prehlada je prvi napadač,i to je znak za uzbunu.Lijekovi kod ovakvih stanja ne postoje,jetra ne voli lijekove.Zato je imunitet na prvom mjestu i život će da teče  normalno.Ali bolest se može ublažiti,prvo bez stresova molim,drugo zdrav život dijetalna hrana i kako jedna moja poznanica kaže :"Meni je pomogao korijen jedne biljke,izliječila sam cirozu i hepatitis C za godinu i po.Bila je to borba svakodnevna i teška,upornost pobjeđuje".Trošio sam ja taj korijen,ali nisam izbacio virus,jer sam povremeno koristio čaj preporučeni,međutim jetra  se obnovila,kao nova je.I to je nešto.O ovome još.Nastavlja se.






tags:jetra i problemi s njom,virusi napadaju ,virus se ne može izliječiti

No comments:

Post a Comment