Popularni postovi

Hepatitis,uvodHepatitis je....Evo nekih inforamcija o hepatitisu ,iako je mnogima poznato o ćemu se radi.Ova se bolest opisuje jer je prisutna svugdje,i sve je više bolesnih od ove opake bolesti,a naoko ne izgleda tako.Hepatitis je ozbiljna virusna bolest.
Hepatitis je ozbiljna virusna bolest. Važno ga je spriječiti i na vrijeme otkriti ,jer proizvodi, i za sobom kao posljedicu ,ostavlja trajne invalide ,koji, čak i ako se izliječe, imaju ograničenu radnu sposobnost i limitirajuće faktore pri zapošljavanju.
Vrste hepatitisa:Tu je akutno ili hronično virusno oboljenje jetre uzrokovano virusom hepatitisa (A, B, C, D, E i G neidentifikovani). Najopakiji su virus B i virus C hepatitisa koji u slučaju hroniciteta i neliječenja, u visokom postotku, dovode do ciroze odnosno karcinoma s fatalnim ishodom. Bolest je još uvijek u cijelom svijetu nedovoljno istražena, pa ni putevi prenosa nisu sasvim poznati i predvidljivi.
Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) broj osoba, zaraženih hepatitisom C, u svijetu je 170 miliona, a hepatitisom B 350 miliona i zbog toga ova bolest predstavlja vodeći javno-zdravstveni problem. 
Posebno što od ove bolesti godišnje umre 1,5 miliona stanovnika. Za ilustraciju, od AIDS-a boluje 40 miliona osoba.I na kraju u BiH je od hepatitisa BiC zaraženo oko 75.000 hiljada stanovnika.akutno ili hronično virusno oboljenje jetre,hepatitis b,hepatitis c,sve o hepatitisu,liječenje hepatitisa

Žutica II dio

Ljudi se hvataju za slamku spasa kada je u pitanju lijek koji donosi ozdravljenje.Žutica i nije neka bolest,ako se ne iskomplikuje,ali zašto bolovati duže vremena ,ako to može sve da se završi za 4-5 dana.Ležao sam u bolnici,na infektivnom odjeljenju,pored mene je bio jedan dječak koji je imao klasičnu žuticu.Otac mu radi kao medicinksi tehničar u nekom domu zdravlja.Donosio mu je čaj četiri dana.
Doktori su bili iznenađeni,to dijete je bilo zdravo,nema žutice.Kakva žutica?Naime,otac je saznao za nekog nepoznatog čovjeka koji je imao na svom imanju neku travu od koje se korijen koristi  za liječenje žutice.Nabavio je taj korijen i donosio djetetu 4 dana.Poslije smo se upoznali,i opet nekada se vidimo,pa nam odmah dođe slika one bolnice i žutice.Svaki put čovjek  ostane bez teksta,zašto se medicina ne pozabavi prirodom i ne liječi u određenim slučajevima i prirodnom medicinom.A onaj korijen,neznam mu ime,našao sam,  ali veoma teško kod jedne bake,nije htjela ništa reči o tome,pijem ga ponekad za svaki slučaj.
Primijetio sam da je dobar i za apetit i ko zna još za što može poslužiti.Ja sam mu već dao ime,zove se "žuti korijen",u prirodi ga skoro da i nema,a kada se nađe,treba se dobro oznojiti da bi se sakupila jedna šaka lijeka za žuticu...


Žutica,liječenje prirodno,prirodno liječenje žutice,korijen liječi žuticu